Friday, 26 February 2016

DID YOU KNOW #8



Nah khas untuk para bloggers!
Jangan terlalu obses dengan blog sampai 24/7 mengadap blog aje. And yeah, manage your time well :)

Aku pun berblogging hanya suka'suka. Takretilah nak jana pendapatan melalui blog. Hiks, kepada yang terer tu, jangan salah guna okay? :)

Adios!

WIDGET FOLLOWER BERMASALAH. AKU JE KE?


Look?
Aku punya widget follower jadi camtu. Cane ah nak buat? Aku buka link orang lain pun jdi camtu.

Korang punya okay ke?
Korang nampak tak aku punya widget follower?

Komen pls T.T


Thursday, 25 February 2016

DID YOU KNOW #7



So, lets hug our parents! :)
Or friends.

And no to girlfriend/boyfriend!
AMARAN KERAS

Wednesday, 24 February 2016

DID YOU KNOW #6



Kehkeh.

But i love single :)
Just wanna focus on my study! inshaaAllah. Itu yang terbaik untuk aku sekarang.

Tuesday, 23 February 2016

#Wordless Dicintai Allah




DID YOU KNOW #5



Yup, yang ni aku setuju.

Aku rasa, late conversation lebih baik. Sebab masa tu masing'masing serious. Tak fikir perkara lain. Tapi kadang'kadang ada je yang tak serious, mengantuk! haha!

Korang camne?
Aku suka late conversation. hee :)

Sunday, 21 February 2016

Sesi Mengenali Ahli Blogger


Impian anda terhadap blog anda.

= Semoga blog aku akan terus majuuu kehadapan. Terus berjuang menyebarkan perkara'perkara bergunaaa untuk semua :) Dan semoga blog aku menjadi medium menyebarkan dakwah dan merapatkan silaturrahim ameen :)

Biodata anda.
  • Karimah bt Zulkafali
  • 18tahun
  • Terengganu
  • Blogger since 2012
  • Anak ke-4 daripada 6
  • Have 2 bestfriend: Nurfatinfatihah & FarhahAdam
  • Have somebody egoistic; vip
Tag:-
http://unspeakable-of-me.blogspot.my/ & all of you.

Twitter- @krmhzul
Ig- @krmhzul [open] @krmhzul [private]
fb- Karimah Zulkafali

TAMAT; akhir tahun 2016




Friday, 19 February 2016

DID YOU KNOW #4


Cara untuk meningkatkan iman --mengingati mati.

Aku selalu fikir; semakin aku besar, semakin mak ayah aku tua. Wallahi, aku takut nak hadapi masa yang akan datang tanpa mereka di sisi :/

Hargailah mak ayah sebelum mereka tiada.

Jangan menyesal dikemudian hari.

Coretan khas buat diri sendiri.

Thursday, 18 February 2016

#Wordless 1OOO rules


Aaaaaaa yang ni paling win.
Masyarakat sekarang takboleh ditegur >.<

DID YOU KNOW #3


Jap aku try fikir ade tak eh.

..................

Ada rasanya! Haha meh nak taip sorang'sorang punya nama even diorang tak baca pun blog aku :)

- Nailah Farisa
- Anisa Farhah
- Izzat Ikhwan! HAHA!
- Faqih Faiz
- Mizan Qistina
- Maimunisa

Aaaaaa takboleh dah nak fikir siapa haha! Semua yang kat atas ni, semua lebih dari 7tahun. Ada yang 13tahun. Orang yang kita kenal, dengan orang yang kita berkawan tu lain. Nah, kalau setakat kenal, tak bertegur sapa, takboleh nak label friendship. Haha, so, yang ni yang aku senaraikan, nama'nama yang rapat dengan aku :)

Cuba, luangkan masa sekejap, fikir siapa kawan yang ada dengan kita sejak 7tahun yang lalu.

Then, bersyukur dengan Tuhan, dia masih ada untuk kau :)

Dan jangn lupa wish thank you kepada mereka yang tak pernah tinggalkan kau! :)

Adios!

Wednesday, 17 February 2016

DID YOU KNOW #2



Nah, boleh dah aku start main video game haha!
Ada ke yang macam ni?
Angkat tangan sikit haha!

Tuesday, 16 February 2016

DID YOU KNOW #1


Yeah! Cuba try.
Tapi kalau dengar ayat'ayat alquran adalah lebih baik :)

Sunday, 14 February 2016

#Wordless | Cintai saudaramu seperti cintai diri sendiri


Saturday, 13 February 2016

#Wordless | Sebenarnya nak bermesra


Okay kali ni #Wordless aku deep giler haha sebab selalu aku taksuka orang tanya soalan yang memang orang dah nampak.

Nah, ayuh jadikan pengajaran :)


Friday, 12 February 2016

#Wordless | Baiknya Allah


FIXI REVIEW : Aksara


Hai assalamualaikum!
Harini datang mood rajin nak me-review hihi. Kali ni nak review pasal buku fixi. Nah, aku cadangkan kepada yang tak gemar membaca novel jiwang haha, korang boleh membaca novel jenis fixi ini sebab-- novel ni tak cliche hahah! Jalan cerita dia lebih menarik berbanding novel biasa yang agak sama plot ceritanya.

AMARAN KERAS-- Novel fixi ini sesuai untuk pembaca matang sahaja. Kanak'kanak atau remaja TIDAK DIGALAKKAN MEMBACANYA kerana:-

> Bahasa yang digunakan bebas. Bahasa kasar memang banyakk gilerr.
> Plot cerita kadang'kadang agak lucah. err.

Tapi untuk buku Aksara ni, plot ceritanya tak lucah sangat. Sesuai dibaca oleh remaja macam aku haha!

Tapi buku Aksara ini, adalah trilogi ke#3.
Yang pertama: Ajaib
Kedua: Awan

AKU MEMANG CADANGKAN KORANG BACA KETIGA TIGA BUKU TRILOGI INI. MEMANG BEST AAAAA SERIOUS TAK TIPU HIHI.

Sinopsis dari aku: Buku buku ni pasal remaja'remaja yang ada sixth sense. Ada yang boleh tengok hantu. Ada yang boleh baca minda orang. Ada yang boleh hapuskan ingatan. Ada banyakkkk manusia yang pelik haha! Tapi plot cerita memang menarik gilerr, tak bosan sumpah! Aaaa dah taknak cerita banyak, nanti korang bosan kalau baca huhu. 

So, ayuh dapatkan di kedai'kedai buku berhampiran anda! Kalau ada pameran buku, korang patut pergi sebab nanti ada diskaun hahaha! Okay macam aku ni penjual buku lak haha! kk dah X)

Credit to: Penulis, Syafiq Aizat.
Ig : @_syafiqaizat


Adios!
-Masyarakat membaca, masyarakat berjaya-



Thursday, 11 February 2016

SPAMMERS!

Hai assalamualaikum.


Nah dalam dua tiga hari ni aku asyik terima komen komen (taksampai 5 pun) yang macam pelik jeeeee -_- aduhai aku taktahu macam mana boleh jadi macam ni. em. aku je ke yang kene macam ni? Korang tak ke?

Dekat cbox pun ada. Kalau aku terima komen macam ni, aku tak publish. Nah syukur aku buat awaiting moderation. Kalau ada link pelik pelik pun aku tak bukak hihi takut. 
Apa pendapat korang? Memang biasa ke macam ni? Ni pengalaman pertama aku so aku nak tahu gak hihi. Kalau ada cara yang hindar daripada spammer ni, tolong bagitahu aku eh?
Thank you! :D


Wednesday, 10 February 2016

#Wordless Ketenangan



Tuesday, 9 February 2016

Puisi Imam Syafie [MERANTAU]

Entry bergambar.
Baca dan hayati ^^


















 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg